reede, 7. juuni 2013

Ravi hematoom


 Hematoom on meditsiiniline termin koguda verd naha alla ning lihaste või sees orel. Tavaliselt veri kipub koguma kui veresooned rebeneda. Hematoom võib esineda igas kehaosas, mistõttu seal on palju erinevaid hematoomid. Kõige tõsisem tüüpi on üks, mis arendab sees aju. Isegi aju, hematoomid võivad esineda mis tahes osa aju, mis põhineb asukoht hematoom, on nimeks.

Üldiselt hematoom tekib, kui isik säilitab traumaatiline vigastus on pehmete kudede keha. On näha, et inimesed, kellel on nõrk veresooni on rohkem altid arendada hematoomid. Nahk sageli läheb värvi ja võib tunduda sinakas või musta värvi. Sait on hematoom on valus ja põletikuline. Kui hematoom tekib ajus, see võib olla või mitte põhjustab sümptomeid. Kuid mõne päeva pärast vigastuse tekkimisest, võib isik kaebab peavalu, pearinglus, iiveldus, oksendamine, avanenud õpilaste ja uimasust.

Kohtlemise hematoom sõltub tüüpi hematoom, selle suurus ja asukoht. Kui hematoom on pealiskaudne, siis see ei pruugi vaja ravi, sest see üldiselt paraneb omal mõne päeva aega. Et leevendada valu, jää pakkides saab rakendada kahju kohapeal mitu korda päevas. See hõlbustab ka paranemise protsessi. Kui hematoom tekib jala, siis jää pack aitab, kuid inimene peab liikumise piiramiseks mõjutatud jala. Haara rõhksidemega ka kahju saidi hõlbustab veres on resorbed organismis. Kui hematoom on suur, siis kirurgilist protseduuri tuleks läbi voolata veri. See kehtib ka hematomas et arendada pärast invasiivne kirurgia.

Kui hematoom viibib pehmete kudede aju, seda käsitletakse kui kiirabiauto. Kui suurus hematoom on väike, siis patsient hoolikalt jälgida, sest hematoom sageli resorbed organismis ilma ravi. Kui hematoom ei kao iseenesest mõne päeva jooksul, siis väike kirurgiline protseduur on vajalik. Neurokirurg puurib väike ava kolju ja imeda välja kogunenud veri läbi augu. Kui hematoom asub dura, siis kraniotoomia on vajalik, kui kolju avatakse kirurgiliselt eemaldada kogunenud veri.