teisipäev, 11. juuni 2013

Mis on Bakeri kiduussi?


 Tuntud ka kui Popliteaalsed tsüst või "Bulge põlve" Bakeri tsüst põhjustab ebanormaalne kogumise sünoviaalvedelik et tavaliselt määrib põlveliigese. Tsüst on moodustunud tõttu suurenenud summa liigesevedelikuprobleemid tulemusena suureneb surve ühine. Pärast aega, see ületab vedelikku mõhk poole tagasi põlve, moodustades tsüst.

Sageli Tsüst tekib seetõttu teise vigastuse või haiguse protsess, mis on toimunud üle põlve, mis põhjustab suurenenud sünoviaalvedelik. Mõned kõige levinumad põhjused on osteoartriit, reumatoidartriit ja meniski Tears, kuid neid saab ka teiste tingimustega.

Isikul võib olla tsüst ja kunagi aru mingeid sümptomeid. Sagedamini, jäikus ja turse taga põlve on teatatud, põhjustades ebamugavust ja langus aktiivsus. See võib olla võimalik, et tunda tsüst naha all. Vahel Bakeri Tsüst võib rebeneda, mille tulemusena turse, verevalum ja valu taga põlve ja vasikas. Enamik inimesi leiavad, et võttes Bakeri tsüst pahameelt, kuid ei midagi, mis vajab arstiabi.

Kui Bakeri tsüst tekitab muret, see on alati hea mõte on arstliku läbivaatuse, et välistada tõsisem tingimused. Teie ortopeedilised arst otsida balloon-like sac taga põlve. Peamine kaalutlus teie arst saab eristada Bakeri kiduussi alates DVT (süvaveenide tromboos) või verehüüve. Verehüübed võivad olla eluohtlikud ja nõuavad viivitamatut arstiabi.

Röntgenuuring põlve viiakse läbi otsima tingimused nagu artriit ja välistada muude küsimustega. MRI on mõnikord läbi kinnitada meniski pisaraid või muu pehme koe vigastused. Tavaliselt patsient saab diagnoositud esmane tingimus, nagu artriit, mis põhjustab korduva Bakeri kiduussi. Ortopeedi ilmselt ravida esmane tingimus ja Bakeri kiduussi parandab samaaegselt, sekkumata muul. Kui see ei oleks nii, siis tsüst võib tühjendada vastavalt nõel aspiratsioon. Tsüst kirurgiliselt eemaldada ainult siis, kui väga suur, valulik või ei lahenda muude ravimitega. Tsüstid võivad korduda pärast eemaldamist ja operatsioon võib põhjustada rohkem probleeme kui ette nähtud.

Nagu iga muu terviseprobleem, on oluline konsulteerida kvalifitseeritud arst, kes ravib seisukorras sobivalt. Bakeri tsüstid võivad olla süvenemist, kuid nad võivad peamiselt ravida nonsurgical hooldust.