teisipäev, 11. juuni 2013

Harknääre häired


 Harknääre asub ülemine osa rinnus, vahel kopsudesse. Nääre on aktiivsem lapsepõlves ja seega on suurem suurus lapsed. Kuna isik vanuses, suurus nääre vähendab. See väike nääre mängib olulist rolli tootmise lümfotsüütide moodustumist, mis on rakud immuunsüsteemi, et tappa ja hävitada sissetungijad patogeenide ja võõrkehi organismis. Seega, iga probleem koos harknääre võib kahjustada immuunsüsteemi.

Mõned harknääre häired on esitatud allpool:

Kohati alatalitlus võib puududa sünnihetkel või võib see olla alla arenenud. See on põhjustatud DiGeorge sündroom kus kannatanu ei ole kahekümne teise kromosoomi. On oluline märkida, et kui see kromosoom on puudu, kõik osad, mis on seotud see vähearenenud või puudub. Puudumine või millel all arenenud harknääre viib vähenenud immuunsüsteemi ja muudab inimese rohkem altid infektsioonid ja haigused.

Teine haigus, mis on seotud harknääre on raske kombineeritud immuunpuudulikkus. See on geneetiline haigus, mis põhjustab nõrkust immuunsüsteemi. Põhimõtteliselt, kui isik on see geneetiline haigus, nääre atrophies puudumise tõttu esinemise immuunsüsteemi rakud. Kui inimene on diagnoositud see haigus, ta peab võtma antibiootikume regulaarselt, et suurendada töö immuunsüsteemi.

Tümoom on juuresolekul kasvaja harknääre. See kasvaja on healoomuline, kuid see wreaks laastavalt toimimise alatalitlus. See häire on rohkem levinud inimesed, kes on üle 40 aasta vana. Mõned inimesed ei pruugi olla mingit sümptomid tümoom, samas kui teised võivad kaebavad valu rinnus, palavik, väsimus, hingamisraskused, vilistav hingamine ja öine higistamine.

Harknääre võib mõjutada ka vähki. Kui kasvaja areneb alatalitlus, võib see levida naaberriigi kudede ja võivad muutuda eluohtlikuks. Seega, kui pahaloomulisi kasvajaid avastatakse harknääre, nad on kirurgiliselt eemaldatud.

On täheldatud, et haigus on seotud harknääre ei näita mingeid sümptomeid algfaasis. Kuid nagu haigus progresseerub, sümptomid kipuvad ilmuma. Mõned ühised sümptomid seotud kilpnäärme haiguste hulka kaalukaotust, valu rinnus, palavik, probleemid, kui hingamine, hingeldus, köha ja öine higistamine. Lisaks inimene ka langetatud immuunsust teha talle rohkem vastuvõtlikud infektsioonidele. Kohtlemise vastu võetud varieerub põhineb häire.