pühapäev, 9. juuni 2013

Sapipõie probleemid


 Kas koletsüstektoomia (sapipõie eemaldamise operatsioon) on uus trend või moehullus tänapäeva meditsiin? Kui ma olin laps meditsiiniline küsimus kõige küsis oli "Kas teil on oma mandlid?" Siis sai "sa pead oma lisa?" Ja nüüd tundub olevat, või on vähemalt saamas, "sul on oma sapipõie?"

Kui Rock lõhuti maha "kõhuvalu" ja diagnoositud sapipõie probleem, ma hakkasin ette. Mul on olnud sõpru kommentaar aastaid oma sapipõie valud, kuid mitte kunagi teada sai, sest see ei olnud "mina", nagu mu pere. See on kodule lähemal nüüd nii et ma olen uurinud seda olukorda. Kui hakkate pöörates tähelepanu saate teada, kuidas paljud inimesed on olnud nende gallbladders eemaldada.

Vastavalt Merck.com on rohkem kui 500000 koletsüstektoomia on teinud igal aastal USAs. Kuigi esinemissagedus sapipõie haigus jäänud üsna muutumatuks, vastavalt LaparoEndoscopy.com, tulemuslikkust koletsüstektoomia on tohutult kasvanud. Laparoskoopiline pöörde koletsüstektoomia ja raviks sapipõie haigus. Selline lähenemine toodi USA 1989, ja nüüd on üks top 10 operatsiooni läbi USA.

Kas koletsüstiit (glabbladder põletik) ja sapikivid veel rohkem tõendeid probleeme tänapäeva Lääne dieet? Ma kahtlustan, et. Sooviksin lühidalt uurida, millist tüüpi sapipõie probleeme on, mis põhjustab sapipõie probleemid ja millised võimalused on olemas, et aidata teil end paremini uuesti. Ma ei eelda absoluutset järeldused, kuid loodetavasti piisavalt infot kokku, et aidata teil enne hätta oma sapipõie.

Sapipõie, 3-4 tolli (7-10cm) pirnikujuline organ, tõmbab alla teie maksa ülemises paremas mõõturit kõhu. See salvestab sapi seedetrakti vedelik toodetud maksa, nagu back-up allikas maksa mälumaht. See on nagu Cul de sac ühe tee (sapijuha) sisse ja välja. Maksa oma sapp kasutatakse, et aidata teil seedima sööki, eriti rasvane ones. Eemaldamine sapipõie on teinud läbi laparoskoopiline kord kutsus koletsüstektoomia. Ja tundub, et seda teha sagedamini. Kas see õige valik Rock? Kell 86?

Mis võib minna valesti oma sapipõie? Siin on nimekiri, korjatakse erinevate online ressursse:


 

 sapikivid sapipõies (sapikivitõbi)

 sapikivid sapijuha (choledocholithias)

 takistamise sapiteed, kahjustamata sapieritus (kolestaas)

 vähk

 polüübid

 põletik või cholecycstitis

 sapi tagasivoolu

 häire sapipõie kui see ei ole tühi kergesti (sapiteede düskineesia)

 põletik sapiteede (kolangiit)

 jäigastumine sapiteede (esmane schlerosing kolangiit)

Tundub, et seal on palju, mida saab valesti minna oma sapipõie.

On neli peamist põhjuste sapipõie probleemid, sealhulgas sapikivid, infektsioon, kahju, ja kasvaja. Pikaajaline töö, diabeet, hüpotüreoidism, ülekaalulisus, toiduallergia ja rahvuse mõjutada ka oma võimalusi sapipõie probleeme. Sümptomid, mis enamasti tekivad pärast sööki - eriti suur või rasvane üks - võib hõlmata:


 

 tõsine ja pidev valu parempoolses ülemises osas kõhu veidi alla oma ribi

 valu, mis kiirgab kõhtu oma parema õla või tagasi

 hellus kõhu juures sapipõie piirkonnas

 seedehäire, koos röhitised / gaasi / puhitus / kõrvetised

 külmavärinad / palavik / higistamine

 iiveldus / oksendamine

 kõhukinnisus või kõhulahtisus

 isutus

Vastavalt University of Maryland Medical Center, 90 protsenti sapikivid on asümptomaatilised - see tähendab, nad ei põhjusta mingeid probleeme, et patsient on märgata - ja esimese kümne aasta jooksul saada sapikivid on ainult väga väike võimalus (2 protsenti ) arendada valu. Sinu võimalus arendada sümptomid väheneb kümne aasta pärast mingil teadmata põhjusel. Kui teil on probleem, aga sa peaksid seda kontrollida, sest seal võivad olla tõsised tagajärjed, ignoreerides "ebamugavust".

Mida saab teha, et vältida sapipõie probleeme? Leidsin mitmeid lähenemisi, enamik seotud dieeti. Dieet lahendusi võib jämedalt liigitada toit, mis potentsiaalselt tekitab probleeme, puhastatav, ja toit, mis toetab tervislikke sapipõie funktsioon. Žürii on läbi kas puhastatav tõesti teeb vahe, ja see ei ole ilma potentsiaalseid probleeme ise.

GallBladderAttack.com oli pilkupüüdev kommentaar: "Peamised riskifaktorid sapipõie haigus hulka istuv eluviis ja toitumine rohkesti rafineeritud suhkrut. In geneetiliselt vastuvõtlikud isikud, need kaks tegurit kaasa ebanormaalne sapi koostise, muuta soolestiku mikrofloorat ja hüperinsulineemia , mille tulemusena sapikivide teket. " See kindlasti kõlab nagu Lääne elustiil mulle. Nii võivad paljud meist on ohus siin. Nad lähevad edasi öelda, et regulaarne aeroobne treening, eemaldades rikkuva toidud ja asendada rafineerimata süsivesikuid rafineeritud süsivesikuid võib aidata vähendada oma riski sapipõie probleeme.