neljapäev, 13. juuni 2013

Haptic Liidesed For biomeditsiinitehnika Simulation


 Viimastel aastatel on inimese ja arvuti liidestamine oli visuaalse ja heli. Nüüd on aeg edasi, inimesed võivad suhelda arvuti kaudu kompimismeel. Kujutlege, et kui inimestel võib suhelda arvuti, siis miks ei saa arvuti reageerida tagasi inimesele touch või tunned?

See mõiste meid mõiste "kompimismeelega INTERFACE". Selle läbimurde, oleks meil võime tunda objekt, tajuksid oma kuju, temperatuur, tunneb oma kaalu ja pinna tekstuur.

Haptic intefacing viia täiustatud simulatsiooni. Värintagasiside seadmed ja toetades tarkvara luba kasutajatel tunda ja manipuleerida kolmemõõtmeline virtuaalne objekte. Selle tulemusena loome tehiskeskkonnas abiga pf arvutid ja tarkvara ning näidatakse kasutajale nii, et see paistab ja tundub, nagu reaalses keskkonnas.

Haptic liidestamine muudaks digitaalse mudelid mõõdetava ja tundsin, mida kasutajad ja täpsemalt meditsiinilise maailma meditsiini üliõpilastele. Need simulatsioonid oleks vähendada kulusid ja pakkuda praktikantidele kogemus väga erinevaid patoloogiaid. Need simulatsioonid aidata praktikantide korrates kirurgilised protseduurid ikka ja jälle ilma laipa. Need edusammud Haptic liidestamine viia hargnevate erinevaid biomeditsiinilised rakendused.

Virtuaalne reaalsus kirurgia viia kirurgia planeerimine, Kirurgiline peaproov, telemeditsiini ja Tele operatsiooni. Uus mõiste Tele kirurgia muudaks esinemise spetsialiseeritud kirurgid kättesaadavaks mis tahes osa maailmast. See mitte ainult ei säästa aega, vaid päästa miljoneid inimesi. Selle saavutamine oleks meil avada uus peatükk, inimese-arvuti liideste.

Tele kirurgia, kirurg ja patsient oleks kaks eri maailmanurkades, kuid siiski operatsiooni saab läbi viia kõrgemasse haptic liidestunud. Siin kirurg saab tegutsevate manööver, kus kirurgid võiks tunda ja näha, kui patsient realistlikult. Robot tegutsevas patsiendi ja vastav tagasiside oleks saanud läbi haptic seadme kirurg ja operatsiooni võimalik läbi viia.

Edendamine haptic liidestamine osutunud suur õnnistus biomeditsiinitehnika. Väga keeruline operatsioon võiks teostada läbi haptic seade ja saab kontrollida võimalike vigade enne tulemusi tegelik operatsioon.