neljapäev, 13. juuni 2013

Äge Stroke - Managing Äge Stroke


  Praegune Therapy Äge Stroke

Kui kindel diagnoos, eriravi ja ravi alustada. Mõned traditsioonilise ravi on teadaolevalt kindel vundament. Aktiivne teadustöö on suunatud põhjuste närvikahjustus, progresseerumist ägeda insuldi ja leevendamine solvang.

Insult võib liigitada kas isheemiline või hemorraagiline iseloomuga. Kuigi isheemilise tserebrovaskulaarse haigusega ülekaalus kogu maailmas, ajuverejooks võib moodustada 30-40% insuldi vahel Hiina ja Jaapani. Nagu ajuverejooks patsientidel võib olla täielikult tähelepanelik ja kliiniliselt sarnanevad põevad isheemilise veresoonkonna haiguste raviks, insult peab põhinema kindlalt radioloogiliste identifitseerimise aluseks olevate patoloogia. Põhjus insult peab olema selgelt määratletud, et spetsiifilised ohutegurid on kontrollitud, ja ravi on kohandatud individuaalsetele vajadustele.

 General Management of Äge Stroke

Hea juhtimise insult patsient peaks algama heli põhi diagnoos, uurimine ja hooldusravi. Pühendatud range meditsiinilise ja õendusabi ägeda insuldi üksused on näidanud, et vähendada funktsionaalne puue ja vaja pikaajalist haiglaravi, isegi kui medikamentoosne ravi on identne antud üldarstiabi üksused. Erinevus tulemus tundub tingitud lihtsalt hoolikam diagnoos, ravi ja üldist haldamist ennetatav komplikatsioone. Piisav toitumine, vedeliku ja elektrolüütide tasakaalu peaks tagatud; nasogastraalsondide toitmine võib olla vajalik neile, kes ei saa sööta.

Stuperouos või koomas patsiendid võivad vajada hingamisteede kaitsevahenditega, et vältida aspiratsiooni sagedased äraveo samuti pooleldi Fowler positsioneerimine. Tredelenberg asendit puhul proporsional ajuisheemia. Pikaajalise kinnipidamise viib komplikatsioone nagu infektsioon, tromboflebiit, kopsuemboolia ja lamatised. Peatumisel tuleb patsienti keerata vähemalt 2 tunni vältida isheemilise nekroosi naha ja arengut lamatised, samuti nakkuse. Sagedasem asendi muutused on tõenäoliselt kasulik kuna kineetiline ravi kasutades pöörleva voodi mis muutub patsientide 8 pööret / tunnis ei ole teatatud, et vähendada veelgi sagedust infektsioon. Joint kontraktuure saab ennetada füsioteraapia, kui eesmine nihestus õlavarreluu pea saab vältida hea asukoha ja kasutamise tropid. Taastusravi peaks algama võimalikult vara.

 Palavik

Palavik patsient isheemilise insuldi tavaliselt teisese infektsiooni sagedamini aspiratsiooni või nakkuslik kopsupõletik. Kopsu atelektaas võivad ära hoida, perioodiline hüperventilatsioon ja jõuline köha. Rind liikumine hemipleegilise pool kipub vähendada nii tähelepanu tuleb pöörata, et poolel. Kopsupõletik on peamine surmapõhjus insuldi patsientidel ja tõstis hingamissagedust ja palaviku võib aidata varakult ära tunda selle tüsistus. Kuseteede infektsioon on levinud, sest sageli kasutatakse püsivaid kateetrid, samuti võimetus tühjendada põit täielikult saadud uriini statistika nendes ilma kateeter. Venoosse tromboosi halvatud jalg ehk vältida kasutamist jalg ümbris, passiivne jala liikumine, piisav hüdratsioon ning kasutada väikese annuse nahaalust hepariiniga. See tüsistus, aga aeg-ajalt seas Hiina, nii et ainult valikulist kasutamist antikoagulantravi tuleb selles populatsioonis. Erilist tähelepanu tuleb pöörata ajutüve insult kui aspiratsiooni ja südame-ja hingamisteede tüsistuste sealhulgas Uneapnoe on ühised.

 Hüpertensioon

Hüpertensioon on suur riskifaktor insuldi ja on seetõttu sageli leida vastuvõtu. Kuid paljud patsiendid on spontaanne vähendada hüpertensiooni paar päeva. Otsustamaks, kuidas kiiresti tõsta vererõhku langetada normaalsele tasemele pärast insulti, tasub kaaluda, et kui autoregulation languse ajal ägeda isheemilise insuldi ja aju verevoolu muutub passiivselt sõltub arteriaalse rõhu, marginaalne isheemilise Penumbra võib kannatada vererõhu voolu vähendada vererõhku. Lisaks vererõhu langus võib vähendada voolu ja seega suurendada trombide teket.

Juhul ajuverejooks siiski kõrgem vererõhk võib olla vaja anda piisavalt aju perfusioonirõhk juuresolekul tõstatatud koljusisene rõhk. Eespool nimetatud põhjustel, agressiivne ravi hüpertensiooni ägedas faasis võib olla nii tarbetu ja ohtlik. On mõistlik eesmärk stabiliseerimiseks madalamal tasemel, mitte tavaline, ja langetada vererõhku tasapisi, kui ei ole äärmuslik hüpertensioon, hüpertensiivse entsefalopaatia, myocardia isheemia süvenenud hüpertensioon või aordi lahkamine. Lisaks ravimite nagu nitroprussiidide, hüdralasiini klonidiin, diasoksiid, mis vähendavad aju perfusiooni, tuleks kas hoiduda või kasutada väga ettevaatlikult.

Eksperimentaalsed uuringud on näidanud, et hüperglükeemia suurendab isheemiline ajukahjustus. Samuti on tõendeid, et insuldi patsientidel kõrgem glükoositase teha vähem. Kuigi poleemika olemas, kas see kujutab endast kahjulikku mõju hüperglükeemia või pöördvõrdelises stressi mõju suur infarkt glükoosi homeostatis tähelepanek teeb käsk vajadust jälgida glükoosisisaldust patsientidel insuldi ja rohkem kaalutletud kasutamine glükoosi infusiooni.

 Steroidid

Steroidid on sageli kirjutatud ajuturse insuldi. Kuid erinevalt ekstratsellulaarse vasogenic turse, mis järgneb isheemia ei reageeri hormoonravi. Kontrollitud uuringus ei näidatud, et kõrge annusega steroidid manustada ajuinfarkt mingit kasulikku mõju. Lisaks tüsistused infektsioone sagedamini steroidid. Mannitool ja teised kuivatamise ained, kuigi neil on vähem kõrvaltoimeid, on võrdselt tõhusad. operatsioon, aga võib olla kasulik, kui raske isheemilise väikeaju turse põhjustab ajutüve compression.