neljapäev, 13. juuni 2013

Hästi toidetud juht


 See on 2:00 hommikul ja sa oled olnud ärkvel mida tundub tundi. Sa olid ok, kui sa läksid magama, kuid mõne aja pärast sa ärkasid-ja see oli kõik. Sa ei saa leida mugav koht, padi ei tööta, ja meelt on hakanud muret üle kõike mõõdukalt hirmutav täiesti kohutav. Kõige hullem, tundub, nagu see võiks minna kogu öö.

Sa oled olnud umbes see plokk enne, ja sul on mõned nipid, mis on varem töötanud. Sa Keera termostaat, hinga sügavalt, lugema kõike võib välja mõelda. Sul võib isegi öelda oma kinnitus ning korratakse mõned lemmik käsikirju. Lõpuks saad üles ja lülitage arvuti-kuid midagi töötab! Olete up, ja seal ei ole uni laine tuleb püütud.

Nüüd mida sa teed? Mis maailmas on vale?

Enne andke meeleheidet teine ​​unetu öö, peatuda ja mõelda, mida sa sõid täna õhtul.


Võib-olla olete söönud hästi kogu päeva (või võib-olla mitte!), Kuid see, mida sa sõid viimastel tundi enne voodisse saab tugevalt mõjutada, kuidas sa magad.

Teie õhtul võis vaatasin midagi sellist:

Sa kohtusid mõned sõbrad TGIF pidu pärast tööd. Sa ei teinud seda üle-anduma - vaid paar jooke ja mõned kiibid ja dip kui sul näljane. Selleks ajaks, kui sa lahkusid, sa ei tundu, et on palju isu, siis otsustasin laiutamine jäätis ravida ja nimetavad seda õhtul. Või äkki kiirenes pizza vaikne õhtu kodus telekat ja seejärel nautida paar jooke ja kasti oma lemmik kristalliseerunud vana film. Sa läksid voodisse ja kukkus maha just fine ... aga nüüd, paar tundi hiljem - Sa oled üles ja öösel on läinud halb.

Mis juhtus? Sul on suhkur kõrge ja kui suhkur otsa, oma aju läks väljavõtmist.

Sinu aju kasutab eriversioon suhkru-glükoosi-oma tööd teha. Uni on puhkeaeg keha, kuid aju on veel kõvasti tööd, ja mitte ainult unistanud, kas. Sinu aju on pakkuda kõike, mida vajate, et saada magada, liikuda läbi oma une tsüklit, teeb kõik clean-up ja tervendav muudatusi oma rakke, ja ärge ümberkorraldamine ja korrastada kõik, mida õppinud terve päeva, nii et " ll olema värske, organiseeritud ja valmis minema hommikul.

Et võim kõik, et töö vajab su aju glükoosi. Ja reguleerida, et glükoosi kogu öö, peate oja aeglaselt vabastavate süsivesikute, vähe valku sihtasutus hoida asjad stabiilsed.

Aga kui pakk tühje kaloreid, ja eriti, kui lisate alkoholi mix, oma aju imeb see kõik üles kiiresti suhkru-kõrge, mis jätab teid uniseks. Sul magama minna - kuid kui suur põleb läbi, siis saad tilk aju glükoosi kuristikku. Tühi, kiire põletamine suhkruid ammendumiseni, ja teie vaesed aju on jäänud ... midagi.

Hädaolukorras võite salvestada päev (või öö!) Kui sa ärkama ja süüa aeglaselt eralduvate süsivesikuid nagu täisteraleib, võibolla veidi maapähklivõi valgu aeglane asjad maha. Aga et strateegia paneb sind oht hoone kombeks öösel söögikoht ja öösel söömine on kindel plaan rasvumise ja uni-tsükli katastroof. Niisiis, kui see võib olla hea üks-shot fix, teie parim muidugi on planeerida oma toitumist nii, et teil on õige toitumine tervisliku une.

Nüüd on see tõsi, et tervislik toitumine peab olema kogu päeva asi-kuid me ei kavatse keskenduda toit, mis toetab teid läbi oma aju öise töö.

Eesmärgiks oma õhtu toiduvalikut on vabastada "mõnusaks tervisliku une" neurotransmitterite (käskjalad, et talle juhiseid läbi oma aju ja keha) nii et võid minna magama ja on kõik oma aju peab töötama hästi kogu öö . Pead glükoosi energia, samuti toitainete hoone ja taastamine. Sest, et sa pead valk ja tasakaal liitsüsivesikuid.

Valk on tugeva aluse. See sisaldab liha, kala, munad, isegi kodujuust ja pähklid. Oad saab osa valgu segu, kuid nad ei tööta oma. Teil on vaja ka häid, aeglaselt eralduvate süsivesikute-madalama kalorsusega süsivesikutest. Need on köögiviljad nagu brokkoli ja tomatid, avokaado ja spargel ja puuviljad nagu melon, apelsinid ja ananass, samuti pruun riis, täistera leiba, bataat. Mõned suuremad suhkur valge toidud nagu valge kartul, valge riis ja saia saab ok, nii kaua kui hoida head tasakaalu värvikas, aeglasem vabastades valikuid.

Siis on lihtne süsivesikuid. Need on "fun toiduained", et me armastame. Nad ei ole kõik magus, kuid need kõik annab meile kiire suhkrut suur aju-kõrkjast ja siis tilk meile otse alla võetud aju glükoosi kuristikku. Sul võib olla mõned neist super-suhkruvaba asjad nagu vein, õlu, kartulikrõpsud, kringlid, riisi koogid, küpsised ja jäätis - nii kaua, kui teil on neid mõõdukalt. Nad vabastavad palju suhkrut, super kiire, ja teeb teid uimaseks ja rahul ... mõneks ajaks.

Aga suhkruga kõrge, aju-rush toiduained, üksi ei piisa. Kui sa tahad magada rohkem kui tunni või kaks, lõbus toit on söömiseks peal - lisaks - oma tervisliku süsivesikuid ja valke. (Ja kui te soovite kasutada oma aju mõelda selgelt, tahad jäta neid valikuid üldse.)

Isegi, kui sa oled õnnelik, et langeda stuupor, suhkru-high lõbus toidud ei asenda aeglase vabanemise aju hoidvast toidud. Ilma säilitada võimu pikatoimelise valke ja aeglaselt vabastavate süsivesikute, saate lõpuks kohe tagasi kus sa olid-ärkvel keset ööd, oma ammendunud Mairea välja aju himustama toitu nagu randunud kala himustama õhu, kui sa floppi ümber oma voodi.

Nii et mõned teadlikke valikuid tervisliku une. Lase oma aju on, mida ta vajab head ööd tööd, nii saad hea une!