pühapäev, 9. juuni 2013

Kaldunud vahesein - Disorder korrigeerimine või esteetiline lahendus


 Küsimus on ühine täna: on operatsiooni esteetiline või korrigeeriv? Enamik inimesi pigem minna ilu töökohti, kuid kipuvad kohandada nende kahjustused! Kaldunud vaheseina operatsiooni on vähem korrigeeriva operatsiooni, kui see on tehtud siis, kui nina vaheseina on kaldunud niivõrd kui hingamine muutub raskeks. See on pigem esteetiline töö, paremini tuntud kui rhinoplasty.

Vahesein on kondi ja kõhre, mis jagab ninaõõnes võrdselt. Mõnikord võib see olla veidi kõrvale, kuid ei põhjusta hingamisteede probleem. Kuju ninaõõnes võiks olla põhjus krooniline sinusiit. Ligikaudu 80 protsenti nina vaheseina on nihkes kuid üldiselt ei märganud. See on kõrvale üksnes siis, kui vahesein on tugevasti nihkunud ja põhjustab hingamisraskust. Kõverad vahesein võib segada ka äravoolu nina põhjustab sinus infektsioonid.

Kaldunud vahesein võib olla põhjustatud trauma või võib olla kaasasündinud defekti tõttu kokkusurumine nina sünnituse ajal. Bad kõrvalekalle võib põhjustada ninakinnisuse (võib olla ühekülgne), ummistus või mõlemad ninasõõrmed, korduvate sinus infektsioonid või ninaverejooks, tilkumine, lärmakas hingamine une ajal, näo valu või peavalu.

Inimesed on ka mitmeid põhjuseid nina hingamisteede obstruktsiooni nagu vaheseina kõrvalekalle, anatoomilisi kõrvalekaldeid, ja reaktiivne turse nakatunud piirkondi, limaskesta hüpertroofia ja allergilisi probleeme. ENT spetsialist saab kindlaks põhjus krooniline sinusiit ja ninakinnisus.

Ravi sellised kõrvalekalded on kirurgiline protsess septoplasty või kaldus vaheseina rhinoplasty. Nina kirurgid või näo plastilise kirurgia suudan meditsiini parandus ja esteetiline osa ka kirurgiliselt, sest ükski ravim võib parandada. Üks saab vaadata üksikasjalikku videod kaldunud vaheseina operatsiooni top meditsiini videos online.

Septoplasty on kirurgiline protseduur sirgendamine vaheseina. Seda teostatakse läbi ninasõõrmed, seepärast ei verevalumid või välised tunnused tekkida. Operatsioon võib ka ravi krooniline sinusiit ja uneapnoe. Endoskoopia võib kasutada visualiseerida nina, hinnata vaheseina kuju ja muuta liini minimaalne veritsus ja põletik. Operatsiooni ajal, halvasti kõverad osa võib eemaldada osaliselt või täielikult või need võib lihtsalt ümber ja taastatakse nina. Nina pakkimine pärast operatsiooni on sisestatud, et vältida liigset operatsioonijärgne verejooks.

Kuigi üldiselt inimesed isegi ei pööra tähelepanu hälve elu tänapäeva meelelahutusäri, kõik annavad arvatavasti esteetiline kaebuse ja suurendada oma välimuse ja seega võtma otsuse septoplasty clubbed rhinoplasty operatsioon.